Planinska kvaliteta

Oznaka kvalitete Udruge “Projekt Krš”

Planinska kvaliteta

 

Oznaka “Planinska kvaliteta” - inicijativa Udruge “Projekt Krš”

Udruga “Projekt Krš” uvodi oznaku za poljoprivredne i prehrambene proizvode pod nazivom “Planinska kvaliteta” koja proizvođačima omogućava označavanje njihovih kvalitetnih proizvoda koji se proizvode na brdsko-planinskim područjima

Cilj oznake je označiti proizvode čija kvaliteta i posebne značajke nastaju pod utjecajem specifičnosti brdsko-planinskih područja, a sve kako bi se omogućilo lakše informiranje o posebnostima i svojstvima poljoprivredno - prehrambeni proizvoda proizvedenih u otežanim uvjetima gospodarenja. Navedeno doprinosi postizanju veće prepoznatljivosti i promidžbe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda putem jedinstvene oznake “Planinska kvaliteta”.

Preduvjeti stjecanja oznake “Planinska kvaliteta”

Oznaka je namijenjena proizvodima koji se proizvode na području općina ili gradova koji su obuhvaćeni Zakonom o brdsko-planinskim područjima (NN 118/18), prošli su najmanje jedno ocjenjivanje kvalitete od strane Udruge “Projekt Krš” ili druga ocjenjivanja, a koja Udruga “Projekt Krš” prihvaća kao odgovarajuća. Preduvjeti za korištenje oznake “Planinska kvaliteta” su:

  • Da je proizvođač koji želi oznaku “Planinska kvaliteta” za svoj proizvod nositelj oznake “Krško podrijetlo”.
  • Da je proizvođač poljoprivrednih ili prehrambenih proizvoda registriran na području općina i gradova koji su obuhvaćeni Zakonom o brdsko-planinskim područjima ili čija glavnina proizvodnih resursa se nalazi na tim područjima. 
  • Da je proizvod za kojeg se traži oznaka “Planinska kvaliteta”, svoju kvalitetu potvrdio ili na ocjenjivanju kvalitete organiziranom od strane Udruge “Projekt Krš” ili organiziranom na ocjenjivanju kojeg Udruga “Projekt Krš” prihvaća kao relevantnom.
  • Da proizvođač ima otvorene i održavane profile na digitalnim promotivnim kanalima.

Podnošenjem prijave Udruzi “Projekt Krš” te pozitivnom odlukom od strane Udruge “Projekt Krš”, stječu se uvjeti za korištenje oznake “Planinska kvaliteta” te se omogućava upotreba oznake s ciljem veće marketinške vidljivosti na svim digitalnim kanalima koje proizvođač koristi. Znak je kreiran u digitalnom obliku te se može koristi u svrhu promocije i prepoznatljivosti na različitim digitalnim platformama na kojima je proizvođač prisutan. 

Stjecanje i uporaba oznake “Planinska kvalita” se naplaćuje prema cjeniku Udruge “Projekt Krš”.  

Ukoliko ste zainteresirani za oznaku i postupak dodjele javite nam se putem forme za kontakt ili na mail udruga@projektkrs.hr 

 

 

 

Sva prava pridržana 2024 Udruga "Projekt Krš"